Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 21 oktober 2010

Hornbostel Contemporary

Det har öppnat en trevlig liten design- och inredningsaffär på Pappelallee 25 i Prenzlauer Berg. Den heter Hornbostel Contemporary och jag sprang på den av en händelse i lördags, efter att ha varit och ätit frukost på underbara Zuckerfee.Här hittar man möbler från kända designers som Marcel Breuer och Hans Jörgen Wegner samt, så klart, en hel del unga tyska formgivare. Det finns även många trevliga lampor och annat smått och gott, som vaser, ljusstakar och kuddar.Killen i affären – förmodligen Herr Hornbostel himself – såg ut att ha varit ute och festat till ganska sent kvällen innan, men han var trevlig och hjälpsam. Och tyckte om att diskutera tyska designers och möbeltillverkare!

VAD: Hornbostel Contemporary, modern inredningsbutik
VAR: Pappelallee 25 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Tisdag – fredag 11 – 19, lördag 11 – 16
PRISNIVÅ: Mellan – hög

Ps. Dagens musiktips (kan de va nåt?): Allo Darlin’, som nyligen släppt sin självbetitlade debut. Kolla exempelvis in Dreaming:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar