Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 30 januari 2011

Tyngdlös på Newton?

Newton Bar är en klassisk och livlig cocktailbar vid Gendarmenmarkt. Men nej, det är inte den Newton som lånat ut sitt namn, utan den Berlinfödde modefotografen Helmut Newton. Hans alster (läs: svartvita nakenbilder i jätteformat) täcker en av väggarna i den eleganta lokalen och tillsammans med stora, bulliga läderfåtöljer, spegelväggar och ädelträtak skapar de en exklusiv men aningen själlös miljö. Det är som en stor hotellbar – utan hotell!

Newton brukar placera sig högt upp i guider och på topplistor över barer i Berlin. Om det beror på okunnighet eller mutade redaktörer ska jag låta vara osagt, för det här är långt ifrån Berlins bästa cocktailbar. Men det är absolut inget dåligt ställe! Drinkarna smakar mycket bra och gillar man whisky är utbudet brett. Prisnivån är dock något högre än på de flesta andra cocktailbarer.

Publiken, framförallt en lördag, är snarare 45 än 25 och man får en känsla av att de flesta är på väg till eller från någon av de många (och dyra) restaurangerna i närheten.

Med det sagt finns det primärt två anledningar att gå till Newton: om man befinner sig i närheten eller om man är ett större sällskap, som kan ha svårt att hitta sittplatser på andra, ofta betydligt mindre, cocktailbarer.VAD: Newton Bar, barklassiker vid Gendarmenmarkt
VAR: Charlottenstraße 57 (Mitte). U Französische Straße / Stadtmitte
NÄR: Söndag – torsdag 10 – 03, fredag – lördag 10 – 04
PRISNIVÅ: Medel – hög

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar