Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 21 augusti 2011

Frukost på Nola's

Nola’s am Weinberg är en trevlig restaurang i Weinbergspark i Mitte. Inriktningen är schweizisk, vilket bl a språket i menyn tydligt anspelar på, och det passar ju bra när man befinner sig på ett berg – om än ett väldigt litet sådant! Hit går jag gärna för att äta frukost (Z’Morgä), vilken serveras mellan 10 och 16.

Nola's am Weinberg.


Det finns ett antal olika frukosttallrikar att välja på beroende på vilken typ av frukost man efterfrågar, exempelvis fransk, amerikansk eller (så klart) schweizisk. Och gillar man ost har man definitivt hittat rätt! Alternativet Chäsig är en orgie i vad schweizarna är allra bäst på: Gruyère (eller Greyerzer som den heter på tyska), emmentaler och tête de moine, för att nämna något av innehållet på denna tallrik.

Är man två kan man även välja alternativet Langsam und gmüetlich. Bortsett från den klart överflödiga sekten – vem vill egentligen börja dagen med att dricka halvtaskigt mousserande vin? – är det en fantastisk frukost! Den innehåller bl a en magisk mozzarella, en tête de moine på samma nivå, gruyère, emmentaler, två sorters skinka, salami och lax.

Langsam und gemütlich - så ska den intagas!


Även om inredningen, modell schweizisk bergsstuga, är väldigt trevlig, är det helt klart den stora terrassen som är behållningen – framförallt nu på sommarhalvåret. Den kringliggande parken är en trevlig miljö och är solen framme finns det solstolar att slå sig ner i. Ett skönt sätt att avsluta sin frukost på!

På söndagar serverar man söndagsbuffé, men den får jag berätta om en annan gång!

Även de små måste få sitt!


VAD: Nola’s am Weinberg, schweizisk restaurang med underbar frukost
VAR: Veteranenstraße 9 (Mitte). U Rosenthaler Platz
NÄR: Dagligen 10 – 01
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar