Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 10 oktober 2011

Pizza Nostra

Pizza Nostra i Prenzlauer Berg serverar riktigt bra pizza, helt klart bland Berlins bästa. Och Vår pizza är ju onekligen ett passande namn på en pizzeria!De har visserligen mer än så på menyn, men det känns som att det är för pizzan man tar sig hit. Ingredienserna är fräscha och kocken generös – en kombination som brukar leda till framgång! Dessutom är degen väldigt bra och ger, jämfört med svenska pizzor, en trevligare botten.

Ska man klassificera stället hamnar man definitivt närmare snabbmatsställe än restaurang. Och det är litet – framförallt på vinterhalvåret när uteserveringen är stängd – så ha inte med dig för många vänner när du åker hit. Såvida ni inte satsar på take-away (eller to go, som man säger här i Berlin)! Men vad gör det när det smakar så här bra?

Hugg exempelvis en Crudo (tomat, mozzarella, lufttorkad skinka och sjuka mängder parmesan) och drick en Nastro Azzurro till!

Prisnivån är relativt hög för att vara i Berlin – en pizza kostar runt 8 € – men det är tveklöst prisvärt. Stängt på måndagar!
VAD: Pizza Nostra, vår pizza i Berlin
VAR: Lychener Straße 2 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: tisdag – söndag 11 – 24
PRISIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Jag är så himla glad att jag lyckades klicka mig in på din blogg! Detta är precis vad jag behövde. Jag går tredje året på gymnasiet och ska alltså göra ett projektarbete i år. Fick för mig att jag kunde åka till Berlin och bokade en resa kanske lite för spontant. I flera veckor har jag försökt komma på vad tusan jag ska göra med mina dagar i staden, och inte alls fått inspiration från alla monotona reseguider min handledare fullkomligt kastat på mig. Men så hittar jag din blogg! Precis vad jag behövde. Tack för en intressant och rolig läsning!

    /Emilia

    SvaraRadera
  2. Hej Emilia! Tack för de vänliga orden! Jag tror inte du kommer ha några problem att fördriva dina dagar i Berlin!

    SvaraRadera