Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 10 februari 2013

Middag på Der goldene Hahn


I fredags blev det middag på Der goldene Hahn, en mycket trevlig italiensk restaurang i Kreuzberg. Det är trångt mellan de små borden med de slitna rutiga dukarna – lokalen är inte precis överdimensionerad och stället är populärt – men stämningen är glad och hjärtlig! En DJ vänder vinylskivor i baren och bidrar till den mysiga atmosfären. Samtidigt som diverse kitsch, som en discokula, en gyllene tupp (så klart – stället heter ju så) och udda tavlor, meddelar att man inte är som vilken trattoria som helst!

Konceptet är i alla fall traditionellt italienskt, d v s det är relativt enkel mat och fokus på många rätter (en eller flera antipasti, primo, secondo och dolce). Men de har ingen fast meny som man kan spana in innan man kommer hit. Istället ställer de upp en tavla vid bordet med vad köket erbjuder för dagen och man får komponera sin måltid efter det. Men man kan även be att få en överraskningsmeny med exempelvis tre förrätter, en pasta (primo) och en kötträtt (secondo). Alla rätter kommer då in på gemensamma fat som man delar på. Intimt och trevligt om man är två – men kanske inte optimalt om man är ett större sällskap.

Vi valde en överraskningsmeny och till den drack vi en väldigt trevlig merlot, Zonta från Breganze i Veneto. Till att börja med fick vi en sallad på spenat, bacon, champinjoner och parmesan. Därefter blev det en traditionell carpaccio med parmesan och ruccola. Och som tredje förrätt serverades vi en bläckfiskcarpaccio.
Pastan var ricottafyllda ravioli med saffran, apelsin och tomat. Och som kötträtt fick vi oxkind med rotfrukter och spenat i en underbar rödvinssås. Allting var väldigt gott och vi gick därifrån mätta och glada!De har två olika sittningar per kväll, 19 eller 21, och man måste boka bord! Detaljer om hur man gör det och bilder från stället finns på hemsidan (länk nedan).VAD: Der goldene Hahn, traditionell italiensk kvarterskrog i Kreuzberg
VAR: Pücklerstraße 20 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof
NÄR: Dagligen, från 19
PRISNIVÅ: Mellan

1 kommentar:

  1. Hej Martin!

    Ser smaskens ut. Är vinsortimentet bra? Hälsningar från Valter

    SvaraRadera