Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 22 maj 2013

Öl på Eschenbräu


I källaren till ett hyreshus i Wedding, mitt i ett till synes lugnt höghusområde, hittar man denna pärla. Eschenbräu är ett ambitiöst mikrobryggeri med tillhörande pub och biergarten. Man har många spännande egentillverkade ölsorter och även en cider. Utbudet varierar beroende på säsong och efterfrågan – ibland är vissa sorter helt enkelt slut.Samtliga drycker är ofiltrerade, vilket ger en härligt rå och genuin känsla. I utbudet kan man exempelvis hitta en Alt Berliner Dunkel, som är en riktigt god, fruktig, mörk lager med liten beska och lite kolsyra. Eller deras extremt ljusa pilsner. Första gången jag var här blev jag överraskad av att så många runt omkring mig verkade dricka cider, men när jag själv blev serverad min beställda pilsner förstod jag att det var det som alla drack! Själva cidern, som alltså också finns, är väldigt syrlig. Åtminstone när jag drack den för ett par veckor sedan, men det kan säkert variera med säsongen och vilka äpplen som används.

Inte cider!


Stället är populärt – trots att det borde vara svårt att hitta hit – och de 150 sittplatserna i källaren känns plötsligt väldigt få när folket stormar in. Tur då att det finns minst lika många platser i deras biergarten utanför! Och på tal om den, är det ganska intressant att det över huvud taget är möjligt att få lov att ha en biergarten så här mitt på en innergård mellan bostadshusen! Och man har dessutom öppet sent, varje dag… Det hade aldrig blivit godkänt i Sverige!

Bild: Eschenbräu.


Eschenbräu är ett trevligt ställe som man gärna återvänder till, men ölen är inte riktigt lika bra som på underbara Hops & Barley i Friedrichshain!
VAD: Eschenbräu, mikrobryggeri i Wedding
VAR: Triftstraße 67 (Wedding). U Leopoldplatz / Wedding
NÄR: Dagligen, från 17 (från 15 nu på sommaren)
PRISNIVÅ: Låg

4 kommentarer:

 1. Hej Martin!

  Tillverkas veteöl?

  Hälsningar från Valter

  SvaraRadera
 2. Hej Martin! Hittar ingen kontaktlänk till dig, vill bara säga att vi följde Berlin i dina (blogg)spår förra veckan å är otroligt nöjda!!! Eschenbrau, Das Meisterstuck, Augustiner, Schoenbrunn, Sudstern, Lavenderia vecchia, Pizza Nostra... Och Weserstrasse - helt underbart! Speiches på Raumerstrasser hittade vi kanske själva, för vi var nog de första turisterna som hittat dit. Där lyssnade vi på bluesveteraner å "osties". /Katha&Jörgen

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul! Och trevligt att höra att det blev en bra resa!

  SvaraRadera