Chicago Williams är ännu ett ställe som hakar på köttrenden. De
öppnade i november 2012 och har redan hunnit skapa sig ett gott rykte, mycket
tack vare sin passionerade inställning till grillat kött och den personliga
servicen! Ägarna, Holger och Nawid, är tyska men det är utan tvekan de
amerikanska traditionerna de lyfter fram.
Inredningen är medvetet
enkel och avskalad, men ändå stilfull. Teglade väggar blandas med kakel och i
likhet med The Bird står det en rulle med hushållspapper på varje bord. Det
sistnämnda signalerar enkelhet men också att man på typiskt tyskt manér tänker
praktiskt – det kan bli mer än lite kladdigt när man tuggar i sig de där
revbenen! Alla beställningar görs vid bardisken och har man svårt att bestämma
sig funkar det alltid fint med en meat
platter. En sådan för två kostar 25 € och innehåller generösa mängder
pulled pork, en halv grillad kyckling, en gigantisk bit revben samt valfritt
tillbehör. Kycklingen var dessvärre lite tråkig vid vårt besök men fläskköttet smakade riktigt bra!
Utöver sitt fokus på
kött har de den sympatiska sidan att de lyfter fram mikrobryggerier i allmänhet
och ales i synnerhet, något som fortfarande är relativt ovanligt här i det
traditionsbundna Tyskland. Även om de flesta ölsorterna faktiskt är tyska är
det uppenbart att killarna bakom stället hittat sin inspiration i USA även här.
Det är ett välkommet inslag! Och som inte det vore nog har de dessutom Schneider Weisse Tap 5 – en modern
humlestinn weißbier som faktiskt bygger på ett samarbete mellan bayerska Schneider och Brooklyn Brewery i NYC – och det är första gången jag sett den i
Berlin. Bara det är en anledning att åka hit!
VAD:
Chicago Williams BBQ, trendriktig köttrestaurang i Berlin
VAR:
Hannoversche Straße 2 (Mitte). U
Oranienburger Tor
NÄR:
Dagligen, 17 – 24
PRISNIVÅ:
Mellan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar