Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 20 oktober 2014

Middag på Hostaria la buona forchetta

I våras var jag och åt middag på Hostaria la buona forchetta, en traditionell och hemtrevlig italiensk restaurang på Graefestraße.Deras koncept påminner om det på Hostaria del Monte Croce och Lavanderia Vecchia. Här på La buona forchetta får man sju rätter, obegränsat med vin och mineralvatten samt kaffe och digestif för 37 €! Tempot är lite lägre här än på ovanstående ställen och rätterna är något enklare, men annars är det samma typ av italiensk helkväll som står på programmet! Att det var sparristider märktes bara på tre av rätterna…

Till att börja med fick vi in en trevlig antipastitallrik med hembakat bröd:Därefter serverades vi crêpes med sparris:Kyckling med couscous, kapris och mynta:Bucatini med tomat och paprika:Spaghetti med räkor och sparris:Kyckling med ris, vit sparris och nötter:Samt avslutningsvis en tarte med ricottakräm och jordgubbar:Framförallt crêpsen, de båda pastarätterna och kycklingen smakade mycket gott men även de andra rätterna var bra!

VAD: Hostaria la buona forchetta, traditionell italienare
VAR: Graefestraße 83 (Kreuzberg). U Schönleinstraße
NÄR: Tisdag-lördag 18-24
PRISNIVÅ: Låg

2 kommentarer:

 1. Skriver genast upp denna. :)
  Har du förresten några tips till två personer som åker till Berlin över nyår? Inte fancy dining och technoklubb, snarare enklare mat (typ som ovanstående) och knasigt barhäng? Mycket tacksam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Beklagar det mycket sena svaret! Är det just nyårsmiddag du letar efter föreslår jag Google... Annars: The Bird i Prenzlauer Berg (för fantastiska hamburgare), Crêperie Bretonne i Kreuzberg (fina galetter och crêpes), Onsen i Friedrichshain (enkel men fantastisk japansk mat) och Falafel Ufo på Kastanienallée (gudomlig shawarma och halloumi). När det gäller knasiga barer kommer jag främst att tänka på Madame Claude (även om det var ett par år sedan jag var där senast) och Tiki Heart i Kreuzberg. Ett par andra enkla och trevliga barer är Primitiv och Dachkammer (ovanvåningen) på Simon-Dach-Straße! Några mer sofistikerade, men ändå relativt "knasiga", alternativ är Reingold i Mitte, Green Door i Schöneberg, Monkey Bar i Charlottenburg/Tiergarten, Rum Trader i Wilmersdorf och Prinzipal och Würgeengel i Kreuzberg. Dessutom är Weserstraße (Neukölln) full av barer som kan passa in på beskrivningen "knasiga"... Du hittar texter om samtliga utom Monkey Bar under "Restauranger" resp "barer" i högerspalten. Ha det så trevligt!

   Radera