Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 15 juli 2015

Middag på Kochu Karu


Häromkvällen blev det middag på trevliga Kochu Karu i Prenzlauer Berg. Det är en koreansk restaurang som hämtat influenser från bl a den spanska tapastraditionen. Stället har en glad och trevlig atmosfär och tillmötesgående och serviceminded personal.Menyn består av ett femtontal tapas, några förrätter och sex-sju huvudrätter. Maten är smakrik och merparten av rätterna är mycket milt kryddade. Det är vitlök i nästan alla, men det går lyckligtvis (för min känsliga mage) att få de flesta av dem utan – det är bara att prata med den snälla personalen!

Antalet tapas är alltså mer än tillräckligt för att bygga en hel måltid, men man missar helt klart en dimension av det här köket om man nöjer sig med det. Ett förslag är därför att kombinera ett par tapas med en förrätt eller en huvudrätt!

Bland smårätterna hittar man bland annat trumpetsvamp med sesamfrön:Pinchos med biff, jordnötter och sesamfrön med en sallad på sockerärtor och böngroddar:Grillade endiver med tofu:Samt inte minst den grillade spenaten med pinjenötter och sesamfrön:För övrigt kan jag varmt rekommendera deras miyeok som är en sjögrässallad med räkor, gröna äpplen, kålrabbi, citron och wasabi:Eller en portion japchae, glasnudlar av sötpotatis med biff, grönsaker, sesamfrön och sojasås:De båda sistnämnda kan även beställas utan räkor respektive kött för den som föredrar det.

Maten är genomgående mycket god. På menyn finns det efter varje rätt tips på vilken sorts vin som passar att dricka till. Själva vinlistan är relativt begränsad med fokus på lite enklare viner.

VAD: Kochu Karu, koreanska tapas och annat trevligt
VAR: Eberswalder Straße 35 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Mån-lör 18-24, sön 15-23 (sommartider - en timme tidigare annars)
PRISNIVÅ: Låg-mellan

2 kommentarer:

 1. Hej! Är det tyska viner på menyn? Kanske bättre att dricka öl till?

  Hälsningar från Valter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Du hittar vinlistan på deras hemsida (länk ovan). Rent generellt tycker jag absolut att det funkar bra med öl till den här typen av mat!

   Radera