Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 29 september 2015

Bar am Steinplatz

Bar am Steinplatz är en högklassig och nyrenoverad bar med dito hotell och restaurang. Restaurangen, med kökschefen Marcus Zimmer (utnämnd till årets nykomling 2014) i spetsen, erbjuder en modern variant av det tyska köket, baserat på hållbara och regionala produkter. På samma sätt jobbar baren med smaker från regionen genom att blanda klassiska cocktails med lokala spritsorter och egna recept. Personalen är trevlig och uppmärksam. Det ”obligatoriska” vattenglaset kommer exempelvis fram så fort man intagit sin plats, utan att man behöver fråga om det!Vad kan man dricka här då? Tja, varför inte den mycket fräscha Meister Endell med underbart koncentrerad svartvinbärssmak, hallon och lokal vodka, serverad i metallglas:Eller en Royal Bermuda Yacht Club, Trader Vics klassiska daiquirivariant med apelsin och falernum:Som ett tecken i tiden har man utöver de fina drinkarna, och ett bra utbud av rom och whisky (inkl flera inhemska), även en pop up-butik med ett imponerande utbud öl från ett stort antal mikrobryggerier!

Vill man äta något lätt finns det, vid sidan om den ordinarie restaurangmenyn, en trevlig barmeny. Här hittar man exempelvis en fin vintersallad (som funkar lika bra på sommaren) med kyckling, ädelost och säsongens grönsaker.Bar am Steinplatz känns om något väldigt mycket Berlin 2015. Lika mycket som det här stället sannolikt hade känns helt främmande här 1995 eller 2005 känns det helt rätt idag. Vare sig vi vill det eller ej börjar (stora delar av) Berlin bli som vilken modern storstad som helst: uppklädd, polerad, vänlig, fräsch – och ganska dyr!

VAD: Bar am Steinplatz, högklassig cocktailbar
VAR: Steinplatz 4 (Charlottenburg). S / U Zoologischer Garten
NÄR: Dagligen, från 16
PRISNIVÅ: Hög

3 kommentarer:

  1. Hej! Tack för en väldigt bra berlinblogg, återkommer till den gång på gång. Rolig trivia om Hotel am Steinplatz är att de flesta av Gruppe 44:s tidiga möten höll till där. Så det är en litteraturhistorisk viktig plats också.

    SvaraRadera
  2. Gruppe 47 menar jag naturligtvis

    SvaraRadera