I dessa tider när
Berlins gastronomiska värld befinner sig i en underbar våryra som aldrig tycks
ta slut – det dyker upp nya spännande restauranger varje månad och antalet
stjärnor i Guide Michelin har aldrig varit så många – känns det på något vis
skönt att ha möjlighet att komma tillbaka till ett ställe där allting är sig
likt! Den lilla familjerestaurangen Heising,
i hjärtat av f d Västberlin, öppnade 1979 och jag lovar: det är inte mycket som
förändrats här sedan dess!
Restaurangen grundades
och drivs av det dedikerade paret Bernhard
(83) och Edelgard (75), som till
synes aldrig verkar tröttna på att servera sin franska mat. Till sin hjälp har
de dottern Franziska (39) samt några
franska kockar. Maten som serveras är närmast en stilstudie av det klassiska
franska köket, som paret Heising lärde sig uppskatta under sina resor till
Frankrike på 70-talet, helt utan krusiduller eller experimentella inslag! Man
väljer tre (48 €) eller fyra (56 €) rätter från en generös och omfångsrik meny.
Foie gras. |
Pilgrimsmusslor i tre sorters sås. |
Kalvfilé. |
Grand dessert du Maître Pâttissier. Très bien! |
Maten känns genomgående
mycket vällagad och smakar väldigt bra!
Bild på familjen Heising
från 2015:
Foto: Cay Dobberke |
Som en del i det
uppsving som die City West idag
upplever har Heising blivit väldigt populär. Det är därför ett absolut måste
att boka bord! Kontaktuppgifter hittar man på nedanstående länk:
VAD:
Heising, en stilstudie i det klassiska franska köket
VAR:
Rankestraße 32 (Charlottenburg). U
Kurfürstendamm
NÄR:
Dagligen, från 19
PRISNIVÅ: Mellan
PRISNIVÅ: Mellan
Hej Martin! Hur är vinutbudet? Hälsningar från Valter
SvaraRaderaHej! Det är hyggligt. Och självklart med fokus på klassiska franska vinregioner! Vid mitt besök blev det en Margaux från 2006.
Radera