Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 26 juli 2010

Frukost hos Jules Verne

Frukost är som bekant en bra start på dagen. Och även ett bra sätt att starta sin berlinvistelse på! De flesta ställen i Berlin serverar frukost till långt in på eftermiddagen, ibland så sent som 18:00, så känn ingen stress!


Jules Verne är ett populärt ställe i närheten av Savignyplatz (Charlottenburg). Det huserar i gränslandet mellan café och restaurang och erbjuder bland mycket annat en fantastisk frukostmeny.


Jules Verne ligger på Schlüterstraße 61 i Charlottenburg.


Eftersom den franske författaren fått ge namn åt etablissemanget är det inte förvånande att namnen på hans verk dyker upp i menyn. Frukostmenyn dignar av val som A Journey to the Centre of the Earth och The Children of Captain Grant (samt deras tyskspråkiga motsvarigheter). Eftersom det är söndag när jag är här serverar Jules Verne även sin traditionsenliga brunchbuffé. Men även om denna ser mycket inbjudande ut motstår jag frestelsen och väljer istället Around the World in 80 Days och en Kännchen (liten kanna) bryggkaffe.


Kaffet fyller sin funktion, men är inte så mycket att skriva hem om. Det som serveras på tallrikarna är däremot betydligt trevligare! Utöver tre sorters bröd ingår det bl a en tallrik med gravad lax, rostbiff, och caprese (med en gudomlig mozzarella) samt marmelad och en portion honungs- och kanelsmaksatt kvarg med färsk frukt. Kvarg, eller Quark som tyskarna säger, är ett trevligt alternativ till yoghurt.


Gravad lax, caprese och rostbiff, en del av Jorden runt på 80 dagar.


Man dröjer sig gärna kvar ett tag på Jules Verne efter att tallrikarna är tömda. Stället är i princip fullt hela tiden – mycket turister men även berlinare – men samtidigt väldigt trivsamt. Tavlan på väggen erbjuder bl a Kaiserschmarrn för 6.50 €. Hjärnan säger vill ha, men magen protesterar vilt och vi kommer överens om att spara det där till nästa besök.

VAD: Jules Verne. Café/restaurang med fantastisk frukost
VAR: Schlüterstraße 61 (Charlottenburg). S Savignyplatz
NÄR: Dagligen 9 – 24. Frukost 9 – 15
PRISLÄGE: Mellan

3 kommentarer:

 1. Howdy!

  Har du varit på Le Jules Verne i Paris? Mycket ståndsmässigt ställe!

  Le fabri..

  SvaraRadera
 2. Restaurangen i Eiffeltornet? Dessvärre inte! Utsikten lär ju vara bra i alla fall! ;)

  SvaraRadera
 3. Jag var på Jules Verne igår också och den här gången testade jag bufféten. Den var riktigt bra och kan varmt rekommenderas!

  SvaraRadera