Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 17 november 2010

Barhäng på Victoria
Victoria Bar är en cocktailbar av klassiskt västberlinskt snitt. Utifrån ser stället inte mycket ut för världen. Den neonlysande skylten på husväggen skvallrar i och för sig om att det försiggår barverksamhet i lokalerna, men för övrigt är det fördragna draperier och en anonym entré som gäller! Det är tydligt att man inte är ute efter att locka in några spontanbesökare från gatan. Och i likhet med Green Door brukar ytterdörren vara låst, så man får ringa på för att bli insläppt!

Inuti är det en härlig atmosfär; sobert, väldigt brunt och mycket konst på väggarna. Personalen och inredningen skapar tillsammans en personlig, vänlig och skön stämning. Publiken är överlag 30+, lugn och ofta välklädd.

Bild: Victoria Bar


Inredningen och atmosfären bidrar men det är framförallt drinkarna som gör Victoria till en av Berlins bästa cocktailbarer. Och det är riktiga drinknördar som befinner sig bakom bardisken. Det är medelålders män (och en kvinna) som ser bartenderjobbet som sitt kall och har utvecklat hantverket till en konstform. Dessutom är de väldigt trevliga! Stjärnan i gänget är Stefan Weber (utnämnd till årets bartender av Gault Millau redan 2001), som tidigare, i tur och ordning, blandat drinkar på Harry’s New York Bar, Bar am Lützowplatz och Green Door.

Är man hungrig finns det en relativt omfattande meny bestående av allt från traditionell barmat till mackor, soppor och pasta. Man går inte hit för att äta – det är som sagt drinkarna som lockar – men det är onekligen väldigt praktiskt att kunna få en bit mat när magen säger till!

Tycker du att Würgeengel är för stimmigt och Newton för tråkigt? Då finns det goda möjligheter att du kommer att trivas alldeles utmärkt på Victoria!

En Ranglum på Victoria Bar.


Mellan 18:30 och 21:30 samt hela söndagen är det happy hour. Då kostar alla cocktails 6,90 €.

VAD: Victoria Bar, klassisk cocktailbar med skön stämning
VAR: Potsdamer Straße 102 (Tiergarten). U Kurfürstenstraße
NÄR: Söndag – torsdag 18:30 – 03, fredag – lördag 18:30 – 04
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar