Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

fredag 27 maj 2011

Casablanca

Enligt många serveras den bästa shawarman i Friedrichshain, kanske i hela Berlin, på CasablancaRigaer Straße. Och det är bara att hålla med om att maten här smakar mycket bra!Utöver shawarma (av kyckling) hittar man även bl a falafel och halloumi på menyn. Allting verkar hemlagat och är mycket fräscht. Man väljer om man vill äta i bröd eller på tallrik och kan kombinera som man vill, exempelvis blanda shawarma och halloumi.

Pitabröden är inte jättestora – de kostar å andra sidan bara 2,50 € – men beställer man en tallrik får man rejält med mat! Skulle man sedan fortfarande vara hungrig går det bra att få en portion baklava och en kopp arabiskt kaffe till efterrätt. Någon alkohol hittar man dock inte här!Stället är ganska litet och har endast sex små bord. Men det är alltid fräscht och nystädat och servicen är glad och vänlig! Åtminstone en i personalen har dessutom humor. Vid ett av mina senaste besök kom det in ett ungt spanskt par, som granskade menytavlan lite förvirrat. ”Do you speak English”, frågade en av dem efter en liten stund. ”No, I speak Arabisch”, svarade kocken sanningsenligt… Men räckte en konstpaus senare över ett par internationella menyer på både spanska och italienska. Skämtet gick inte riktigt hem men de spanska turisterna fick i alla fall sin mat till slut och verkade nöjda!

Rigaer Straße är ett intressant utflyktsmål i sig. Investera i en shawarmateller och ta sedan en promenad i kvarteren! Oavsett om man tycker det är spännande eller känns lite farligt, kan man fortfarande uppleva en dos 90-talsanarkism här, med ockuperade byggnader och fientliga slagord. På Riktigt.VAD: Casablanca, marockansk restaurang i Samariterviertel
VAR: Rigaer Straße 25 (Friedrichshain). U Samariterstraße
NÄR: Söndag – torsdag 12 – 24, fredag – lördag 12 – 01
PRISNIVÅ: Låg

2 kommentarer: