Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 3 maj 2011

Sushi på Sasaya

Den japanska restaurangen Sasaya är ett otroligt poppis ställe på trevliga Lychener Straße i Prenzlauer Berg. Och det är lätt att förstå varför! Här serveras traditionell japansk mat och en helt fantastisk sushi, kanske den bästa jag någonsin ätit! Dessutom till låga priser.

Sasaya.


På lunchmenyn, som serveras mellan 12 och 14:30, torsdagar – tisdagar, kostar rätterna mellan 2 och 5 €. Men det finns även en fast meny och från denna kan jag varmt rekommendera Sushi Tradition, som för 9 € innebär tolv fina bitar, varav sex maki och sex nigiri. Det är alldeles lagom och en bra introduktion till stället! På lunchen bjuder de dessutom på en kopp grönt te medan man väntar på sin beställning.

Sushi Tradition.


Personalen, som uteslutande är japansk, är serviceminded och så där typiskt japanskt underdånig. Det är ett ständigt bugande och bockande och sedan ett ”tack, tack, tack” när man slutligen lämnar restaurangen!

Lokalen är relativt liten, så man blir inte förvånad att alla bord är upptagna när man kommer hit och man tvingas sitta vid bardisken. Det är å andra sidan inget man blir särskilt ledsen över, för då kan man följa sushikockens fingerfärdighet på en armlängds avstånd. Han är snabb! Bokar bord gör man på tel 030-447 177 21.

Fingerfärdig kock och fascinerade gäster.


VAD: Sasaya, japan med Berlins bästa sushi
VAR: Lychener Straße 50 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Torsdag – tisdag, 12 – 14:30, 18 – 22:30
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar