Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 11 september 2011

Anna Blume

Anna BlumeKollwitzstraße i Prenzlauer Berg är inte bara en blomsteraffär utan även (framförallt) ett café med jättebra frukost och smarriga fikamöjligheter! Stället, som fått sitt namn efter Kurt Schwitters dikt An Anna Blume (Till Anna Blomma), har en härlig atmosfär och vänlig personal.

Café Anna Blume.


Anna Blume är välkänt för sina bakverk. Men de fina tårtorna i all ära: det är framförallt frukosten som lockar mig hit! Frukostmenyn består av flera trevliga alternativ med, med tanke på blomsterkopplingen, passande namn. Anemone (bl a lax, räkor, äggöra och ost), Alpenrose (med ostar och skinka från alpländerna) och Oleander (baserad på italienska råvaror) för att nämna några. Men är man två eller fyra väljer man med fördel deras Frühstücksetagere! Det innebär en rejäl laddning av en massa spännande saker: äggröra, många sorters ost, två sorters skinka, salami, lax, keso, tonfiskröra, svamp, frukt, m m… Det är lite av många sorter – ett trevligt koncept som skapar buffékänsla!

Frühstücksetagere für zwei Personen.


Väggen mellan cafédelen och blomsteraffären är vackert målad, med citat från den berömda dikten, och bidrar starkt till den trevliga stämningen. Sitter man i den delen av lokalen kan man dessutom ana doften från blommorna på andra sidan glasdörren!

Blommor, tårtor och poesi.


Det är onekligen ett svårt val om man vill sitta inne eller ute på den stora uteserveringen. Den senare är också väldigt mysig och ger en bra blick över folkvimlet i Kollwitzkiez. Får man tråkigt kan man alltid låna en bok från det lilla ”trädbiblioteket” precis bredvid. Det är en kul installation i gränslandet mellan konst och samhällstjänst!

Här växer böcker på träd!


VAD: Café Anna Blume, blomsteraffär med café – eller tvärtom
VAR: Kollwitzstraße 83 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Daligen 8 – 02
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar