Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 26 september 2011

Efter Berlin Marathon 2011

Så här lite mer än ett dygn efter Berlin Marathon 2011 börjar man få lite distans (!) till loppet – och benen börjar kännas bra igen. Det var inte lika varmt i år som när jag sprang för två år sedan och det bidrog så klart till att jag gjorde bättre ifrån mig nu. Stämningen längs banan var däremot precis lika bra i år och det är verkligen fantastiskt hur positiva och glada alla människor är! Enligt uppgift var det en miljon människor ute längs gatorna som hejade och hjälpte oss fram.

Bild: Victah Sailer / BMW Berlin-Marathon.


Loppet gick alltså bra. Och rent tekniskt slog jag faktiskt Haile Gebrselassie i år eftersom han bröt p g a magsmärtor! Etiopiern hade verkligen ingen bra dag på jobbet igår, för han tvingades inte bara avbryta loppet utan blev dessutom av med sitt tre år gamla världsrekord till segraren Patrick Makau från Kenya, som sprang in på otroliga 2:03:38.

Bild: Victah Sailer / BMW Berlin-Marathon.


Idag har jag burit min finisher-tröja med stolthet och dessutom kunnat konstatera att vi hade tur med vädret, för även om det faktiskt var ganska varmt igår så var det flera grader varmare idag! Dagen inleddes för övrigt med frukost på Anna Blume och sedan blev det en tur till Checkpoint Charlie. Denna sevärdhet, och framförallt den stående utställningen kring den gamla gränsstationen, kan man inte se för ofta. Nu var det visserligen ett tag sedan jag var där förra gången, men det skadar aldrig att bli påmind om hur sjuk delar av den här stadens historia faktiskt är.2 kommentarer:

  1. Supporter-hälsning.

    Du gjorde ett bra Maraton!

    SvaraRadera
  2. Tack för det! Alltid trevligt med bra supportrar!

    SvaraRadera