Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 20 november 2011

Ä

Ä är en trevlig bar på Weserstraße. Det är också stället som inledde trenden som håller på att omvandla Weserstraße från sömnigt bostadsstråk till hipp bargata.Inredningen är i vanlig ordning väldigt enkel – bord soffor och stolar från valfri loppmarknad – men med hjälp av levande ljus på borden och diverse roliga prylar skapar man ändå en ombonad och trivsam atmosfär. Det är avslappnat och trevligt! Lokalen är uppdelad i en rökfri del och en för rökare. Det funkar rätt bra även om den rökfria delen, på grund av gamla synder, är rejält inpyrd den också.

Bild: Ä. Se upp för räven!


Ölen är bra och billig. Man får exempelvis en Köstritzer Schwarzbier (0,33 l) för 2 € eller en Schneider Weisse (0,5 l) för 2,80 €. Inte konstigt att studenter och andra unga flockas kring fotbollsspelet (Tischfußball) och de övriga borden! De första timmarna efter öppning är det i regel mycket lugnt, men senare på kvällen är här full fart. På onsdagar är det nästan alltid något band som spelar och på fredagar och lördagar finns det en DJ som hjälper till att höja stämningen. Inriktningen på musiken varierar – se här för aktuellt program!

I likhet med många andra klubbar och barer i Berlin tillämpar de open end, d v s stället stänger först när gästerna har gått hem. En alltid lika skön kontrast till hur det funkar hemma i Sverige!VAD: Ä Programmwirtschaft, trevligt hak med billig öl
VAR: Weserstraße 40 (Neukölln). U Rathaus Neukölln
NÄR: Daglien, från 17
PRISNIVÅ: Låg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar