Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 8 november 2012

White Trash Fast Food


White Trash Fast Food är en kul restaurang/bar/klubb (och tatueringsstudio!) med fantastisk atmosfär och bra mat. Det är dessutom ett riktigt stort ställe, så jag brukar rekommendera det även om man är ett större sällskap. Menyn är också omfattande och ett hopkok av det mesta, men med tyngdpunkt på amerikansk snabbmat (getostburgaren är exempelvis alldeles lysande). Men även vinlistan är bred och överraskar bl a med ett bra utbud champagne!Man tar begreppet white trash på allvar och har närmast skapat en (ironisk) konstform av det. För inredningen i lokalen slår det mesta i form av omfång och kitsch! Det är medvetet smaklöst och för mycket – i den mest superlativa form du kan tänka dig.

Det svänger rejält här på kvällen och som den genuina rockklubb man faktiskt är spelar musiken en central roll. Det är livemusik i princip varje kväll och nästa torsdag, den 15 november, spelar exempelvis Wild Nothing här!

Wifi finns, men tillgängligheten varierar beroende på var i lokalen man befinner sig. Om det också är en medveten strategi för att förstärka white trash-känslan låter jag vara osagt… Men det är tydligt att receptet för en lyckad helkväll stavas: Mat (kött), musik (rock’n’roll), alkohol (mycket) och tatuering.VAD: White Trash Fast Food, ett på många sätt unikt ställe i Berlin
VAR: Schönhauser Allee 6 – 7 (Prenzlauer Berg). U Rosa-Luxemburg-Platz
NÄR: Måndag – fredag från 12, lördag – söndag från 18. Open end
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

 1. Hej Martin!

  Tack för underhållande läsning!

  Champagne och tauering har väl inget gemensamt? Är prisläget skapligt på champagnerna?

  Hälsningar från Valter

  SvaraRadera
 2. Hej Valter!

  Tack själv! Nej, de har nog inte så mycket gemensamt. Möjligen att dricker man alldeles för mycket champagne en kväll, så ökar risken att man får en tatuering med sig hem... :) Jag har inte druckit någon champagne på WTFF och kommer inte ihåg hur prislistan såg ut, men jag vill minnas att det var bra priser!

  SvaraRadera