Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 4 januari 2014

Heidenpeters


Heidenpeters är ännu ett i raden av spännande mikrobryggerier som har poppat upp i Berlin de senaste åren. Johannes Heidenpeter, som mannen bakom bryggeriet heter, brygger sina öl i Markthalle Neun i Kreuzberg. Här har han även en liten bryggpub där man tre dagar i veckan kan smaka på några av hans senaste skapelser. För närvarande finns det tre sorter på fat, som alla är mycket bra: Thirsty Lady (fruktig och smakrik american pale ale), Pale Ale (fruktig och något syrlig engelsk pale ale) och Almost Schwarzbier (mustig och maltig schwarzbier med rostade toner). Alla kostar 2,50 € för 0,3 l.Det finns några enkla sittplatser vid baren där man kan avnjuta brygderna, men mot en liten pant kan man även ta med sig sitt glas till något av matställena i saluhallen.

Markthalle Neun är för övrigt en av fyra av de fjorton ursprungliga saluhallarna som fortfarande finns kvar och används. På torsdagskvällarna (17-22) är här Street Food Thursday med gatumat från hela världen och på fredagar och lördagar är det marknad 10-18. Här kan du läsa mer (på tyska) om saluhallens historia.

VAD: Heidenpeters, bra mikrobryggeri i Kreuzberg
VAR: Markthalle Neun, Eisenbahnstraße 42-43 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof
NÄR: Torsdag 17-22, fredag 14-20, lördag 12-20
PRISNIVÅ: Låg

4 kommentarer:

 1. Hej Martin!

  Vi ska åka ner med några partners (vi blir ca 18 personer) till Berlin i några dagar. Du verkar ha bra koll på restaurangerna!

  Vilka ställen skulle du rekommendera till lunch och middag? Vi gillar god mat! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det är väldigt svårt att ge ett träffsäkert svar när du inte skriver vilken typ av restaurang(er) som ni gillar och vilken budget ni har! Men ett fantastiskt ställe (för middag) som de flesta gillar är Hostaria del Monte Croce i Kreuzberg.

  Om du klickar på "restauranger" i högerspalten eller "lunch" respektive "middag" får du fram alla ställen jag tipsat om!

  Lycka till och glöm inte bort att boka bord! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Martin! Finns det inte veteöl som jag är så förtjust i?

  Hälsningar från Valter

  SvaraRadera
 4. Martin, vår budget är typ 400 för lunch och kanske runt 1100 för middag.

  SvaraRadera