Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

tisdag 31 december 2013

Nachtigall


Nachtigall (näktergal) är ett litet, libanesiskt hak på en tvärgata mellan Reichenberger Straße och Wiener Straße. Det är långt ifrån spektakulärt och inte särskilt hemtrevligt, men de har bra arabisk snabbmat baserad på fina råvaror!
Är man två och har svårt att bestämma sig för vad man vill äta kan man alltid välja en gemischte Teller für 2 Personen med falafel, shawarma, makali, couscous, ris och hummus. Det visar sig vara inte en, utan två tallrikar med lite av varje! Totalt sett är det ganska mycket mat. Det är fräscha grönsaker och fina falafel men det snålas en aning med kycklingen!Annars funkar det alltid bra med en halloumiteller med hummus och tabbouleh. En liten sådan (bilden nedan) kostar 5 € och man får en stor för 6,50 €. Det är jättegoda halloumibitar och tabboulehn är frisk och fin. Och de verkar dessutom ha den goda smaken att skippa vitlöken i både hummusen och tabboulehn, vilket min mage är tacksam för!De erbjuder en mängd färskpressade juicer, bl a morot och apelsin, men ingen alkohol.

VAD: Nachtigall Imbiss, libanesisk snabbmat
VAR: Ohlauer Straße 10 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof
NÄR: Dagligen, 11-02
PRISNIVÅ: Låg-mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar