Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 11 augusti 2014

Cuore di Vetro


Det här lilla caféet i Mitte har förmodligen Berlins bästa glass! Italienarna Angelika och Guido skapar fantastisk glass med naturliga ingredienser och man kan inte bli annat än glad! Om inte annat för att de själva är så glada, när de entusiastiskt och kärleksfullt berättar om de olika sorterna. De gör ny glass – både gelato och sorbetto – varje dag och utbudet varierar. De har vunnit pris för sin chokladsorbet, så har du svårt att välja är den ett tips från coachen! En kula kostar en euro.Stället är dock inte bara en glasskiosk, utan erbjuder även klassisk antipasti liksom kaffe och diverse söta tillbehör. Är du egentligen bara kaffesugen, men har svårt släppa tanken på den där fantastiska glassen, ska du helt klart testa deras affogato, en espresso som hälls över en kula vaniljglass!Cuore di Vetro är för övrigt den italienska titeln på Werner Herzogs film Hjärta av glas (Herz aus Glas) från 1976.

VAD: Cuore di Vetro, Berlins bästa glass
VAR: Max-Beer-Straße 33 (Mitte). U Rosa-Luxemburg-Platz / Weinmeisterstraße
NÄR: Dagligen, från 9 (open end)
PRISNIVÅ: Låg-mellan

2 kommentarer:

  1. Hej Martin! Tack för en jättebra blogg. Jag och min flickvän ska till Berlin för tredje gången nästa vecka och stannar mellan den 21-31 aug. Har samlat på mig en hel del tips från bloggen. Men tänkte kolla med dig om du vet om det händer något särskilt i Berlin under den perioden? Några festivaler, konserter, marknader eller liknande som man inte får missa? Med vänlig hälsning John

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack själv! Mitt bästa tips är att gå och se Bowie-utställningen, som pågår till den 24/8! För övrigt rekommenderar jag att köpa det senaste numret av Tip eller Zitty när ni kommer ner. De har tips på vad som händer dag för dag! Du hittar även länkar till deras resp hemsida i högerkolumnen. Hoppas ni får en trevlig resa!

      Radera