Maxim är en relativt
nyöppnad (januari 2014 för att vara exakt) vinbar i Mitte med fokus på naturviner. Stället drivs av Maxime Boillat, en schweizare från den
franskspråkiga delen av landet. Det är mestadels franska viner på menyn, men
det finns även en hel del från Tyskland och några från Sydeuropa. För att vara
här i Berlin är antalet viner som erbjuds på glas mycket ambitiöst. Matmässigt
finns det en handfull varmrätter som samtliga går att beställa med eller utan
ett särskilt rekommenderat glas vin. Dessutom en trevlig charkuteritallrik från
Savojen och en omfångsrik lista med fina franska ostar. Och så ostron förstås!
Iakttagelse: Det är
uppenbart att Maxime brinner för sina ekologiska viner och framförallt ser sin
verksamhet som en vinbar. Det flesta av gästerna verkar dock se stället som
vilken restaurang som helst, där man i första hand äter och i andra hand dricker vin… Det gör att både
köket och skafferiet snabbt känns aningen underdimensionerade! Man får därför vara
beredd på att hälften av rätterna kan vara slut och att det kan ta lång tid att
få in sin mat. Tur då att det finns gott om trevliga viner att dricka medan man
väntar!
På sommaren sitter man gärna på uteserveringen under vinrankan.
VAD:
Maxim, vinbar med naturviner i Mitte
VAR:
Gormannstraße 25 (Mitte). U
Weinmeisterstr (!) / Rosenthaler Platz
NÄR:
Tisdag-lördag, från 18
PRISNIVÅ: Låg-mellan
PRISNIVÅ: Låg-mellan
Hej Martin!
SvaraRaderaFinns det champagne? Hälsningar från Valter
Hej! Vid mitt senaste besök hade han två champagner från Drappier.
Radera