Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 17 augusti 2015

Si An

Vietnamesiska Si An i Prenzlauer Berg är en bedårande restaurang med fantastisk mat. Man serverar traditionell vietnamesisk mat i en miljö som känns autentisk.Fokus är att erbjuda kompletta vegetariska rätter där det är möjligt att välja till kött om man önskar. Rätterna ackompanjeras av finstämda färska kryddor och allt som serveras känns väldigt fräscht.

Goi cuon, vietnamesiska sommarrullar med risnudlar, mynta, böngroddar, kycklingbröst och en sås av ingefära och honung:Bun Cha Gio, en fantastiskt fräsch varm risnudelsallad med selleri, böngroddar, rostade jordnötter och alldeles lagom mycket koriander. Serveras med ett gäng vegetariska vårrullar, som friterats så att de blivit lätt rostade på sidorna, och en sås av mynta och honung:Fast allra bäst är ändå deras fantastiska shakes, som är som alkoholfria cocktails av naturliga ingredienser. Testa exempelvis en Si An Greeting, som är en färskpressad limejuice med jordgubbar, mynta och litchifrukt, gjord enligt ett gammalt familjerecept. Den smakar som världens bästa frozen strawberry daiquiri utan rom!

Det går inte att reservera bord!VAD: Si An, autentisk vietnamesisk restaurang
VAR: Rykestraße 36 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Dagligen, 12-24
PRISNIVÅ: Låg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar