Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

måndag 28 februari 2011

Magnet Club

På de flesta av de största klubbarna i Berlin är det techno eller house som regerar på dansgolven, men det finns (lyckligtvis) undantag! På Magnet Club spelas det mest rock, pop och indie. Klubben ligger på Falckensteinstraße 48 i Kreuzberg, granne med betydligt mer kända Watergate.Det är i regel öppet tisdag – lördag, men ibland är det spelningar även på söndagar och måndagar. Varje kväll har ett eget tema. På tisdagar är det alltid RockBar – vilket är vad det låter. Onsdagar är det klubben Get Wavey, vilket brukar innebära mer elekronisk musik än rock. Torsdagar bjuder på Thursday’s Child med pop, rock och indie. Und so weiter! Kolla in hemsidan för att se vad som är på gång!

Det är mycket brittiska och svenska band som spelar på Magnet Club. Nu på onsdag lirar svenska indie-popparna Those Dancing Days. På torsdag spelar Fran Healy (sångaren i Travis) och nästa torsdag (10 mars) kommer Glasvegas hit!

Inträdet varierar, beroende på vilken klubb och vilka band som spelar, från 3 euro och uppåt och baren håller Kreuzberg-låga priser.

Stämningen är studentikos och hipsterfaktorn är hög – men det är ett trevligt ställe! På något vis påminner det mig litegrann om Värmlands nation i Lund. Det är ungefär samma struktur (läs: brist på struktur) på lokalen – bara betydligt större – och ungefär samma (unga) publik och musik.VAD: Magnet Club
VAR: Falckensteinstraße 48 (Kreuzberg). U Schlesisches Tor
NÄR: Oftast tisdag – lördag, varierande tider.
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar