Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 21 juli 2012

Hembryggt på Hops & Barley

På trevliga Hops & Barley i Friedrichshain serverar de egentillverkad öl och cider. Så gillar man dessa drycker är detta mikrobryggeri med tillhörande pub ett bra val vilken kväll som helst!Det fasta sortimentet består av tre ölsorter – pilsner, mörk och vete – och en cider. Dessutom finns det alltid ett tillfälligt specialöl. Nu i onsdags var detta en Bernstein och förra fredagen erbjöd de en Altbier. En halv liter, oberoende av vad man väljer, kostar 3,10 €. Nöjer man sig med en liten (0,3 l) kostar den 2,10 €. Det går även att köpa en macka eller en korv, om man känner att drickan behöver sällskap i magen.

Ein dunkles Bier und ein Cider.


Det är genomgående hög kvalitet på ölen, framförallt det mörka som har en härlig maltsmak. Men det som får mig att vilja återvända hit är framförallt cidern! När den är bra är den helt fantastisk! Smaken och upplevelsen varierar dock beroende på vilka äpplen som har använts (och kanske även på hur lyckad jäsningen blev). Men den är genomgående torr, har en naturlig äppelsmak och känns helt fri från onödiga tillsatser (läs: socker).

Utbudet i baren är förvisso något större än ovanstående, men jag har aldrig känt någon anledning att vidga vyerna med något annat. Men för den som känner sig äventyrlig går det alltid att beställa en Schlangenbiss, som innebär lika mängder öl och cider med en skvätt vinbärssaft (eller -likör).

Tröttnar man på att diskutera malt och humle med sitt sällskap finns det Wi-Fi i lokalen!

VAD: Hops & Barley, bar och mikrobryggeri
VAR: Wühlischstraße 22/23 (Friedrichshain). U Samariterstraße
NÄR: Dagligen 17 – 03
PRISNIVÅ: Låg

2 kommentarer:

  1. Hej Martin och tack för en bra blogg. Har du några tips på billig och bra frukost i Berlin. Jag såg det ryska stället som du skrev om men har har du något tips på billigare frukostställen?

    SvaraRadera
  2. Hej Erik! Tack själv! Om du klickar på etiketten "frukost" under Mat och dryck till höger hittar du de frukostställen jag skrivit om. De flesta av dessa ställen erbjuder enklare och billigare frukostalternativ, från omkring 4 euro, exempelvis Café 100-Wasser i F'hain. Ett annat trevligt alternativ är Schwarze Pumpe i Prenzlauer Berg!

    SvaraRadera