Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 27 september 2012

Middag på Da Baffi


Italienska Da Baffi i Wedding är en fantastisk liten restaurang och en alldeles lysande anledning att ta en tur norrut med U6:an. För här serveras det kärleksfullt komponerade rätter från det italienska köket.Inredningen är enkel och fin och allting känns väldigt genuint och genomtänkt. Allt från blommorna på borden till dukarna av hopsydda handdukar till den hjärtliga servicen till… den underbara maten!

Menyn följer det traditionella italienska upplägget, med antipasti, primi, secondi och dolce. Och även om det kan verka lockande att välja en av alla fyra, är det – som min pappa brukar säga – fullt tillräckligt att nöja sig med exempelvis en förrätt och en primo eller varför inte en secondo och en efterrätt. De flesta rätter innebär nämligen mycket mat!

Till förrätt kan man ha turen att få en gudomlig spenatsallad med underbar getost, sesamfrön och den finaste bacon man kan tänka sig. Eller en carpaccio med parmesan och ruccola, som är nästan lika bra! Och bland alla fina primi hittar man för närvarande bl a en jättegod tagliolini med svart tryffel och parmesankräm. Det är genomgående mycket bra råvaror och de gör all sin pasta själva.

Spenatsallad med getost, bacon och sesamfrön.

Carpaccio.

Tagliolini med tryffel och parmesan.


Det är inte så lite slow food-känsla över det hela – något som dessvärre förstärks av att det emellanåt dröjer väldigt länge innan maten kommer. Men det finns ju större problem än så här i världen!

VAD: Da Baffi, genuin italiensk mat på hög nivå
VAR: Nazarethkirchstraße 41 (Wedding). U Leopoldplatz
NÄR: Tisdag – lördag 18:30 – 22:30
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar