Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

fredag 1 januari 2016

Ett glas vin (eller tre) på Planet Wein

Planet Wein vid Gendarmenmarkt är en genuin och mycket trevlig vinaffär och vinbar. Och framförallt den sistnämnda egenskapen är en bra anledning att leta sig hit! Det finns alltid ett gäng öppna flaskor att välja mellan och till sitt vin kan man även få lite tyska ostar eller skinka om man vill. Anja Schröder, som drivet stället, är kunnig och hjälper gärna till om man inte vet vad man vill dricka. Med tanke på läget precis vid Gendarmenmarkt, ett av de dyraste områdena i hela Berlin, är priserna på det som serveras dessutom sympatiskt låga.Nöjer man sig inte med någon av de öppnade flaskorna, kan man mot en korkavgift på 5 € välja valfri flaska i hela affären! Själva butiken har ett, för att vara i Berlin, överraskande brett utbud. Utöver ett bra urval av de självklara tyska och franska vinerna hittar man bl a mycket från Sydafrika och övriga Nya Världen. Här finns även ett hyggligt sortiment champagne och för några veckor sedan köpte jag en Henriot 1996, som jag tog med hem till Sverige och drack precis innan jul.

Med tanke på öppettiderna – de stänger kl åtta, det här är trots allt i första hand en butik – är det här inget ställe för utekvällen. Men det funkar perfekt som en liten oas när man är ute och shoppar eller som ett alternativ till fika!

Till sitt vin kan man beställa en fin liten ostbricka:Eller en stor:Butiken arrangerar olika temakvällar med vinprovning flera gånger varje månad. Kolla här för att se det aktuella programmet!VAD: Planet Wein, butik med vinbar i Mitte
VAR: Mohrenstraße 30, ingång från Charlottenstraße (Mitte). U Stadtmitte
NÄR: Måndag-lördag, 12-20
PRISNIVÅ: Låg-mellan (vinbaren)

4 kommentarer:

 1. Hejsan.
  Jag reser till Berlin ibland, bara för att det är en stad där jag stormtrivs och alltid längtar tillbaka. till.
  Din blogg är alldeles utmärkt och jag läser varje inlägg med det största intresse.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag kommer gärna i kontakt med dig angående ett event Travellink anordnar.
  Har du en mejl jag kan nå dig på för att skicka en inbjudan?
  Hälsningar,

  Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera