Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 8 juni 2011

Schoenbrunn

Inte att förväxla med slottet i Wien är Schoenbrunn ett trevligt utflyktsmål och en bra anledning att ta sig till Volkspark Friedrichshain. Etablissemanget, beläget vid Svandammen i parkens norra del, består av tre delar: en restaurang med övervägande österrikisk mat, en biergarten med aningen italiensk inriktning och en kiosk med dryck och enklare tilltugg. Restaurangen serverar även frukost 10 – 14.

Schoenbrunn. Utan ö.


När det, som nu, är fint väder känns ett besök i ställets biergarten helrätt. De traditionellt gröna borden, med tillhörande bänkar, samlar upp mot tusen törstiga när här är fullsatt. Utöver öl och bratwurst serveras det mest italiensk mat. Men parallellt med den ordinarie menyn har man just nu en tillfällig sparrismeny, säsongen till ära. Här hittar man bl a en smarrig stenugnsbakad sparrispizza med tomat, mozzarella, sparris och lufttorkad skinka. Fina grejer!

Biergarten

Sparrispizza.


Det här är en opretentiös och trevlig miljö i fina Volkspark Friedrichshain. Sehr schön!

VAD: Schoenbrunn, restaurang och biergarten
VAR: Am Schwanenteich, Volkspark Friedrichshain. U Strausberger Platz
NÄR: Dagligen, 10 – 24
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar