Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 11 december 2013

Brewbaker


Brewbaker är ett mikrobryggeri i Moabit. Det ligger numera i Arminiusmarkthalle (gamla Markthalle X, den tionde av de fjorton ursprungliga saluhallarna i Berlin). Bryggeriet grundades 2005 och hade från början sina lokaler under S-bahnstationen Bellevue i Hansaviertel, men har funnits i saluhallen sedan januari 2011. I likhet med många andra tyska mikrobryggerier experimenterar Brewbaker ganska fritt bortom das Reinheitsgebots strikta begränsningar. Och tvingas följaktligen kalla flera av sina brygder för något annat än Bier!

De har byggt upp en liten bar vid bryggerianläggningen där de säljer några av sina ölsorter på fat. Det går även att köpa något att äta från restaurangen bredvid och för att gardera sig har de utöver sitt eget öl ett ganska brett sortiment vin på glas och dessutom andra ölsorter! Det sistnämnda skapar så klart en del frågor, men låt oss inte fördjupa oss i det i kväll…

Brewbakers öl är gott, men inte lika bra som det man hittar hos Hops & Barley, Lemke eller Eschenbräu. I sortimentet finns bl a Berliner Bärenbräu (lätt och fruktig), Bellevue Pils (pilsner med citrustoner) och den mycket speciella Ginger Beer (ofiltrerad, mycket lätt och fruktig, med smak av ingefära och citron – säkert en höjdare till sushi).

Bilder från i somras:


VAD: Brewbaker, ett av Berlins mikrobryggerier
VAR: Arminiusstraße 2-4 (Moabit). U Turmstraße
NÄR: Måndag-onsdag 10-22, torsdag-lördag 10-24
PRISNIVÅ: Låg-mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar