Den som googlar prisvärd restaurang i Berlin kan mycket
väl hitta hit, till denna franska restaurang i Kreuzberg. Crêperie Bretonne
är inget mindre än en liten del av Bretagne – bara ett stenkast från sunkiga Kottbusser Tor! Och hit går man för att
äta galetter och crêpes, till galet (!) låga priser. Framförallt galetterna,
dessa bovetemjölsbaserade pannkakor fyllda med ost och annat gott, är riktigt
trevliga! Denna bretonska specialitet är, i likhet med flammkuchen från Alsace,
ett fräscht alternativ till pizza och alldeles lagom för en liten middag. Min
favorit är la Complète Champignons
med ost, skinka, ägg och champinjoner.
Är man inte så hungrig
funkar det att bara äta en galette, men det mest prisvärda är annars att beställa
en hel meny. För 12 pengar får man en helt OK sallad till förrätt, valfri
galette till huvudrätt och valfri crêpe till efterrätt! Till det dricker man
helst cider, som traditionsenligt serveras i koppar. Men tyvärr är husets cider
inte lika bra som maten, så jag rekommenderar att välja vin eller öl istället.
Och en Weißbier slinker ju alltid ner!
OBS! Sommarstängt mellan
13 juli och 5 augusti!
VAD:
Crêperie Bretonne, en del av Bretagne i Berlin
VAR:
Reichenberger Straße 30 (Kreuzberg). U
Kottbusser Tor
NÄR:
Tisdag – lördag, 18 – 23
PRISNIVÅ:
Låg
Tack vare din blogg hittar jag intressanta ställen som jag missat i "mitt" område. Jag är ofta på Oranienstrasse och brukar gå till Würgeengel i närheten och Yellow Sunshine, på Wiener Strasse lite längre bort.
SvaraRaderaKollade crêperiets hemsida och de hade många trevliga rätter. Ser fram emot att prova.
Varför var inte cidern bra? För söt? Smaklös? Torr/Bitter?
Kul att jag kan hjälpa till! :)
SvaraRaderaMinns inte exakt hur de smakade - jag har testat både äppel- och päroncidern - men de var i alla fall inte för söta! Till skillnad från det mesta av det vi kallar cider hemma i Sverige brukar riktig cider ha mycket lite eller inget tillsatt socker. Men eftersom det ju är en naturprodukt varierar kvalitén med råvaran och det kan absolut vara värt att prova den igen!
Tack för svaret! Jag kommer definitivt att testa cidern när jag går dit, särskilt för nöjet att få dricka den ur koppar. :)
SvaraRaderaJag har aldrig varit särskilt förtjust i söt cider, jag håller mig till Astrakan, Strongbow, Stowford och diverse mindre kända ofta ofiltrerade sorter.
Tack själv! Jag tycker du tänker helt rätt! :)
SvaraRaderaTesta cidern på Hops & Barley i Friedrichshain - den är både god och lokalproducerad!