Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

fredag 19 juli 2013

Lunch på Tim Raue


Igår blev det lunch på Tim Raue igen. Det var lite mer än två år sedan jag var här senast och nu har restaurangen fått sin andra stjärna i Guide Michelin.Inriktningen är asiatisk. Genom att kombinera japansk perfektionism och thailändska aromer med den kinesiska matlagningsfilosofin och genom att endast servera mat som ger energi och inte belastar kroppen i onödan, vill Tim Raue skapa en matupplevelse utöver den vanliga. Därför undviker han bl a bröd, pasta och ris liksom raffinerat socker och laktosfria mjölkprodukter i sin matlagning.

Även om restaurangen alltså har två stjärnor numera är prisnivån på lunchmenyn fortfarande den samma som våren 2011. Tre valfria rätter från menyn kostar 38 €, fyra kostar 48, o s v. Och oavsett hur många man väljer är det ett klart prisvärt alternativ till att komma hit på kvällstid!

Innan man hunnit beställa sin mat kommer det in fyra skålar med aptitretare: pilgrimsmusslor, fläskkött, cashewnötter och grönsaker. Det är lite spicy, men ett fräscht och kul alternativ till den traditionella brödkorgen!Bland maten för övrigt kan nämnas Ikarimi-lax med sesamfrön, grapefrukt och vanilj där den råa laxen gifter sig perfekt med grapefrukten och vaniljen i såsen!

Så här såg det ut på tallrikarna:

Ikarimi-lax med sesamfrön, grapefrukt och vanilj.

Dumplings med pilgrimsmusslor, oxmärg och shiso.

Dumplings med pekinganka, purjolök och ingefära.

Hummer med tamarind och tomat.

Mannys biff med vattenmelon, granatäpple och oxtunga.

Buffelost med bacon, pinjenötter och sockerkaka.


Till detta dracks det Egly-Ouriet och en 2007 Solanes från Priorat.

Till kaffet (som är starkt och riktigt bra) kommer dagens enda bonusrätt: En liten glasspinne med jordgubbsglass, choklad, mynta och smultron!Kvalitén på rätterna pendlar mellan bra och underbar. Allra bäst den här gången är desserten buffelost med bacon (!), pinjenötter och sockerkaka! Men även om restaurangen fortfarande erbjuder Berlins bästa tolkning av det asiatiska köket, når maten ändå inte upp till samma fantastiska nivå som på exempelvis Fischers Fritz, First Floor eller Reinstoff. Dessutom gör den medvetet avslappnade atmosfären att servicenivån känns lite väl slapp emellanåt. Men vinlistan är mycket trevlig, inte minst om man gillar champagne!

Se mitt förra inlägg om Tim Raue här, med mer information om både restaurangen och Tim Raue själv.VAD: Tim Raue, fortfarande Berlins bästa asiatiska restaurang
VAR: Rudi-Dutschke-Straße 26 (Kreuzberg). U Kochstraße
NÄR: Tisdag – lördag, 12 – 15 och 19 – 24
PRISNIVÅ: Hög

2 kommentarer:

 1. Hej Martin!

  Funderar på att besöka restaurangen. Hur var prisläget på champagner? Är det bra champagnehus som erbjuds?

  Ha det så bra!

  Valter

  SvaraRadera
 2. Hej Valter!

  Du hittar vinlistan med priser på hemsidan! Men det är bra hus, bl a Krug, Selosse och Jacquesson!

  SvaraRadera