Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 11 april 2012

Bilder från Viktoria-Luise-Platz

Viktoria-Luise-Platz i Schöneberg är en av de vackraste platserna i Berlin. Torget anlades år 1900 när Schöneberg fortfarande var en egen stad och är uppkallat efter prinsessan Viktoria Luise av Preussen, dotter till Wilhelm II, Tysklands siste kejsare. Många av husen här, byggda åren efter sekelskiftet, överlevde kriget och ger en tidstypisk karaktär åt området än idag.

Allra finast är här på sommaren, men fördelen med den här årstiden är att man får en bättre vy över husen runt torget. Bilder från i måndags!Och till slut, ett gammalt vykort från 1908. Flera av byggnaderna är de samma men träden var inte lika höga som idag. Lägg även märke till odlingen runt fontänen – den finns inte längre kvar!


4 kommentarer:

 1. Otroligt fina byggnader verkligen, vill gärna dit igen.. (5-6 år sedan sist)
  Har du sett att toppen skrivit om dig förresten?
  http://toppen.nu/resebloggar-på-nätet.html

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad trevligt - tack för det!

  SvaraRadera
 3. Ahhh wie schöön!! Jätte fin blogg som jag gärna tänker titta in på lite då och då. Har delar av min uppväxt i Prenzlauer Berg som har förändrat sig otroligt mycket sedan 80-talet. Saknar Berlin otroligt mycket och det är då man behöver sådana bloggar som din, tack för att du gör saknaden lite mer uthärdlig =)!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda! Tack för det - du är så välkommen!

   Radera