Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 17 maj 2015

Boktips 5: Mitt Berlin av Annamaria Olsson

Annamaria Olsson, som tidigare publicerade initierade tips och träffsäkra texter på bloggen Berlin en kärlekshistoria, har skrivit en bok om Berlin! Mitt Berlin heter den och det är en personligt skriven guide där bl a hennes konst- och historieintresse skiner igenom på ett bra sätt.Annamaria delar med sig av sina bästa Berlintips, om allt från barer och restauranger till gallerier och shopping. Boken innehåller dessutom många träffsäkra beskrivningar, exempelvis den om hipstercaféet Sankt Oberholz i Mitte! Dessvärre finns det en del felaktigheter också, som att U-Bahn går hela natten (det gör den bara på helgerna), och alla tips är inte helt uppdaterade. Av någon anledning blandar hon ihop begreppen Kiez (område, kvarter) och stadsdel. Hon har också svårt för var gränserna mellan de olika stadsdelarna går. Exempelvis placerar hon den turkiska veckomarknaden på Maybachufer i Kreuzberg (rätt stadsdel är Neukölln), kaffestället Five Elephant i Neukölln (det ligger i Kreuzberg) och varuhuset KaDeWe i Charlottenburg (det ligger i Schöneberg). Många av gallerierna hon skriver om ligger inte Schöneberg utan i Tiergarten och restaurangen Reinstoff ligger i Mitte och inte i Prenzlauer Berg.

Men trots alla småfel är detta en lysande guidebok till Berlin. I slutet finns en smart evenemangskalender för den som vill kombinera sitt Berlinbesök med något evenemang – eller bara letar efter en ursäkt att åka hit! Köp den här boken så får du ut mer av din resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar