Igår blev det frukost på
Silo Coffee i Friedrichshain. Det är ett medvetet café med fokus på lokala
och/eller hållbara råvaror. Tänk säsongsfokus, fairtrade och glutenfritt bröd!
Och de har fantastiskt kaffe – tveklöst det bästa i Friedrichshain! De erbjuder
både de klassiska espressovarianterna och olika varianter av filterkaffe, inkl
cold brew.
Frukostalternativen är
ganska få men mycket trevliga. Äggröran – givetvis gjord på ekologiska ägg –
serveras på en tjock skiva italienskt surdegsbröd (bakat av Sironi i
Kreuzberg). Tillbehören väljer man själv, exempelvis champinjoner och den
fantastiska getosten. Det går även bra att få sina ägg pocherade om man
föredrar det.
En trevlig detalj, som
är vanlig hemma i Sverige men som man sällan ser här, är vattenkranen vid
bardisken där man själv tar sitt vatten. Det gör att man kan lägga sina mineralvattenpengar på extra tillbehör till äggröran istället – samtidigt som
man (tillsammans med caféet) bidrar till en bättre miljö!
Till skillnad mot många andra
ställen i Berlin, som förvandlas till barer på kvällstid, är det här ett
renodlat café. Det gör att öppettiderna är relativt begränsade. Vill man äta
något till sitt kaffe kan det vara bra att tänka på att köket stänger 15:00 på
vardagar och 18:00 fredag-söndag! Men det går bra att köpa en flaska lokalt producerad vodka med sig hem.
VAD:
Silo Coffee, café med hållbart tänk och fantastiskt kaffe
VAR:
Gabriel-Max-Straße 4 (Friedrichshain). S
/ U Warschauer Straße
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar