Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

fredag 17 juli 2015

Frukost på Silo

Igår blev det frukost på Silo Coffee i Friedrichshain. Det är ett medvetet café med fokus på lokala och/eller hållbara råvaror. Tänk säsongsfokus, fairtrade och glutenfritt bröd! Och de har fantastiskt kaffe – tveklöst det bästa i Friedrichshain! De erbjuder både de klassiska espressovarianterna och olika varianter av filterkaffe, inkl cold brew.

Frukostalternativen är ganska få men mycket trevliga. Äggröran – givetvis gjord på ekologiska ägg – serveras på en tjock skiva italienskt surdegsbröd (bakat av Sironi i Kreuzberg). Tillbehören väljer man själv, exempelvis champinjoner och den fantastiska getosten. Det går även bra att få sina ägg pocherade om man föredrar det.En trevlig detalj, som är vanlig hemma i Sverige men som man sällan ser här, är vattenkranen vid bardisken där man själv tar sitt vatten. Det gör att man kan lägga sina mineralvattenpengar på extra tillbehör till äggröran istället – samtidigt som man (tillsammans med caféet) bidrar till en bättre miljö!

Till skillnad mot många andra ställen i Berlin, som förvandlas till barer på kvällstid, är det här ett renodlat café. Det gör att öppettiderna är relativt begränsade. Vill man äta något till sitt kaffe kan det vara bra att tänka på att köket stänger 15:00 på vardagar och 18:00 fredag-söndag! Men det går bra att köpa en flaska lokalt producerad vodka med sig hem.VAD: Silo Coffee, café med hållbart tänk och fantastiskt kaffe
VAR: Gabriel-Max-Straße 4 (Friedrichshain). S / U Warschauer Straße
NÄR: Mån-tor 8:30-17, fre 8:30-19, lör 9:30-19, sön 10-19
PRISNIVÅ: MellanInga kommentarer:

Skicka en kommentar