Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 12 december 2015

Berlins julmarknader

Det finns många – åtminstone ett 50-tal förmodligen ännu fler – mysiga julmarknader i Berlin. De flesta av dem är traditionella marknader med fokus på klassiskt hantverk, saker man kan äta samt allmänt julmys. Andra är mer alternativa i sin inriktning och är över huvud taget inte särskilt juliga. Vissa håller bara igång en enda helg medan andra öppnade redan i november och stänger inte förrän efter årsskiftet. De flesta är gratis medan andra kostar några euro i inträde. Oavsett vad du är ute efter finns det garanterat något som gör dig glad!Jag har tidigare skrivit om Lucia Weihnachtsmarkt i Prenzlauer Berg, med nordisk inriktning och svenskt luciatåg, och om den vid Schloss Charlottenburg. Men den finaste av de stora är trots allt den på Gendarmenmarkt i Mitte! Här, på det vackraste torget i Berlin, hittar man det mesta inom hantverk, mat och julstämning. Det är förmodligen bara snön som saknas! Och det bästa av allt: när du tröttnat finns det gott om trevliga vattenhål kring torget där man kan värma både strupar och frusna tår.
En Glühwein måste man så klart hinna med! Så här ser årets mugg ut:Här hittar du en officiell guide (på engelska) till några av de populäraste julmarknaderna i Berlin, inkl adresser och öppettider.

Jultomten på KaDeWe är självklart också på plats:


1 kommentar:

  1. Hur hittar man billigaste resan till Berlin? Läs vårt test av sökmotorer för flygresor så hittar hur man söker dit eller andra platser till billigaste pris.
    https://flygresorsite.wordpress.com/2015/12/19/test-av-sokmoter-for-flygresor/

    SvaraRadera