Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 10 april 2011

An einem Sonntag im August...

Precis i slutet – början om man kommer från nordost – av Kastanienallee ligger baren/caféet An einem Sonntag im August. Bara namnet gör ju att man vill komma hit! Det är ett skönt ställe med en väldigt avslappnad atmosfär – vilket inte minst gäller de anställda som inte verkar ha alltför bråttom.Rökarna har en alldeles egen del av lokalen, till vänster efter entrén och skild från oss övriga med en glasdörr.

Det är typiskt berlinskt spartanskt så det förslår. Udda möblemang är bara förnamnet! När jag var här i onsdags höll de dessutom på att måla om delar av lokalen och det var så klart inget hinder för att fortsätta ha öppet som vanligt.Det känns som att främsta anledningen att gå hit är att ta en kopp eller ett glas. Men de serverar även en liten, och väldigt billig, brunchbuffé – 2,95 € om man samtidigt beställer något att dricka – samt diverse enklare lunchrätter. Takmålningen är dock intressant! Och de har gratis internet.VAD: An einem Sonntag im August, spartanskt hak på Kastanienallee
VAR: Kastanienallee 103 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Dagligen, från 9
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar