Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 27 april 2011

Frukost på Barcomi´s Deli

Fantastiska frukostalternativ, underbara bakverk och riktigt bra kaffe. Det är tre bra anledningar att ta sig till en innergård mellan Sophienstraße och Gipsstraße i Mitte! Barcomi’s Deli har legat här sedan 1997 och är en filial till Barcomi´s KaffeeröstereiBergmannstraße i Kreuzberg. I december utökade de genom att ta över den angränsande lokalen, så nu är stället riktigt stort!Cynthia Barcomi, professionell dansare och ursprungligen från Seattle, flyttade till Berlin 1985. Nio år senare, efter att ha fött sin andra dotter, kom hon på att hon ville göra något annat i sitt liv än att dansa. Hon hade en vision att skapa något som hon tyckte saknades i Berlin: ett café där man rostade sina egna kaffebönor och bakade allting själva, som ett ställe hon besökt under sin studietid i New York. Så föddes idén till Barcomi’s Kaffeerösterei som några år senare utökades med delin i Mitte. Allt som säljs i de båda butikerna bakas på rosteriet på Bergmannstraße och bygger helt och hållet på Cynthias egna recept. Hennes passion har även resulterat i tre kokböcker på temat bakverk, hon har setts på TV – just nu i Süß & Lecker på WDR – och har, åtminstone för delar av den tyska befolkningen, blivit känd som Miss American Pie!

Medan kafferosteriet i Kreuzberg i första hand fokuserar på kaffe, hembakade bagels och de underbara bakverken, har Barcomi’s Deli dessutom ett bredare sortiment av mackor och diverse lunchrätter. Fast man ska inte gå hit för att äta lunch – såvida det inte är en ursäkt för att äta efterrätt – utan kom hit för fikan eller frukosten! Själv går jag helst hit för den underbara frukostens skull. Då kan man exempelvis beställa in en schweizisk, fransk eller italiensk tallrik med bröd och diverse frukostdelikatesser från respektive land. Det är underbart gott och mer mat än man orkar äta upp!

Det är ingen överdrift att påstå att Cynthia tar det här med kaffe på allvar. För trots allt gott som finns att äta är det ändå kaffet som står i centrum! Det finns en mängd olika bönor att välja mellan, oavsett om man dricker ”vanligt” kaffe eller espresso, och samtliga beskrivs på ett bra sätt på menyn.

Vid mitt senaste besök valde jag en fransk tallrik (Assiette Française) bestående av bl a skinka, salami, brie och en helt underbar chèvre. Till det en stor kopp egyptisk blandning (Äthiopien Mocca Sidamo) och ett litet glas apelsinjuice. Det innebar mängder med god mat – man rullade i princip därifrån – och det fanns inte en chans att man skulle våga sig på den där biten monster brownie eller devil’s food cake som man tidigare spanat in…Läs mer om Cynthia Barcomi på hennes hemsida, där man även hittar en del trevliga recept!
VAD: Barcomi’s Deli, amerikanskinspirerat café med fantastisk frukost
VAR: Sophienstraße 21, på innergården (Mitte). U Weinmeisterstraße / S Hackescher Markt
NÄR: Måndag – lördag 9 – 21, söndag 10 – 21
PRISNIVÅ: Mellan

2 kommentarer:

  1. Hej och tack så hemskt mycket för att du skriver en sån jäkla bra blogg, läser många berlin bloggar men din är den enda som är värd att följa!

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack, det var snällt sagt!

    SvaraRadera