Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 7 juli 2011

Onsen

Vägg i vägg med LemongrassSimon-Dach-Straße ligger fantastiska Onsen. Det är en japansk restaurang med riktigt bra mat och som dessutom har låga priser.De har jättebra sushi och fantastisk sashimi – bitarna smälter verkligen i munnen! Framförallt smörfisken är helt underbar.

Vill man inte äta rå fisk finns det mycket annat att välja på, bl a en uppsjö av spännande förrätter – stora som huvudrätter. Tar man två sådana blir man garanterat mätt och får en härlig kombination av kvalitet och kvantitet!

Ett tips är förrätten Red tuna, som består av skivor av perfekt grillad tonfisk med sparris och spenat. Helt magisk!

Grillad tonfisk med sparris och spenat.


Onsen är för övrigt benämningen på heta källor i Japan och på de badanläggningar som omger källorna. Onekligen ett udda namn på en restaurang!

VAD: Onsen, ett hett tips om du vill äta japanskt i Friedrichshain
VAR: Simon-Dach-Straße 2 (Friedrichshain). U Frankfurter Tor
NÄR: Dagligen 12 – 24, lunchpriser 12 – 17
PRISNIVÅ: Låg

2 kommentarer:

  1. Tackar för tipset!! Vi var där idag och det var fantastiskt gott. Inte minst deras egen onsenrulle (maki?) som var friterad. Passar på att tacka för en mkt trevlig blogg som är en trevlig vägledning i Berlin!

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack själva! Kul att ni gillade Onsen.

    SvaraRadera