Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 28 augusti 2011

Mädchenitaliener

Hos italienaren med flickorna serveras det riktigt god pasta i en spartansk men trevlig miljö. Mädchenitaliener ligger på Alte Schönhauser Straße i Mitte och det är ett populärt ställe. Här är nästan alltid fullt, så boka bord i förväg eller förbered dig på att få vänta en stund i baren!

Mädchenitaliener.


Menyn är relativt begränsad. Det är några förrätter, ett par sallader och ett fåtal pastarätter. Av någon anledning finns det dock hundratals (viss överdrift) tesorter i menyn…

Inredningen är alltså av det enkla slaget. Och eftersom stället är populärt blir det lätt ganska stimmigt, även tidigt på kvällen. Så är du ute efter en romantisk kväll med din respektive ska du söka dig någon annanstans!

Servicen är slapp, märkbart ostrukturerad och lite stressad, så man bör ha med sig en rejäl dos tålamod när man kommer hit. Men så blir man också rikligt belönad i form av en avslappnad och vänlig atmosfär och, viktigast av allt, väldigt bra mat!

Vid mitt senaste besök åt jag en tagliatelle al limone med tigerräkor och färsk mynta. Fräscht och mycket gott!

Tagliatelle al limone.

Och så lite parmesan!


Precis som menyn är även vinlistan ganska begränsad, men husets pinot griggio är billig och smakar riktigt bra!

VAD: Mädchenitaliener, italienare med atmosfär
VAR: Alte Schönhauser Straße 12 (Mitte). U Rosa-Luxemburg-Platz
NÄR: Måndag – lördag 12 – 01, söndag 17 – 01
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar