Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 13 november 2011

Middag på Tabibito

Förra lördagen blev det middag på Tabibito, en japansk restaurang i Neukölln.Utifrån ser stället inte jättespännande ut och adressen på omysiga Karl-Marx-Straße känns kanske inte heller så lockande. Men tack vare ett långsiktigt gediget arbete – restaurangen invigdes redan 1990 – har Mitsuru Watanuki byggt upp ett grundmurat rykte om att servera riktigt bra japansk mat, som gör att folk verkar vallfärda hit från hela Berlin!

Insidan är betydligt trevligare än utsidan, även om det ser ut som att inredningen inte bytts ut sedan restaurangen invigdes. Det är enkelt men gemytligt. Den stora behållningen är dock maten!

Vi började med en sushitallrik med åtta bitar california roll och 18 små bitar maki. De senare med tonfisk, shiitake respektive lax/avokado. Lax och avokado är alltid en vinnande kombination och det var överlag mycket bra sushi, även om den inte riktigt nådde upp till samma nivå som på fantastiska Sasaya. Vi drack Kirin till och det funkade väldigt bra.
Sedan blev det stekt tonfisk i teriyakisås – Maguro Teriyaki – samt stekt anka i samma sorts sås – Kamo Teriyaki. Båda rätterna var goda, men tonfisken var för hårt stekt för att vara helt perfekt.
Maten är bra, stället förtjänar helt klart sitt goda rykte och jag kommer garanterat att gå hit igen. Men restaurangen är liten och har korta öppettider, så det är nästan ett måste att boka bord. Det gör du på 030-624 13 45!VAD: Tabibito, bra japansk restaurang
VAR: Karl-Marx-Straße 56 (Neukölln). U Rathaus Neukölln
NÄR: onsdag – måndag 18 – 23
PRISNIVÅ: Mellan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar