Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 24 juni 2012

Hos Herr Fuchs und Frau Elster

Fusk och Elsa, förlåt Fuchs & Elster, är ännu en i raden av små, trevliga barer på Weserstraße (Neukölln). Lokalen är ombonad, med levande ljus och trevlig atmosfär. Här är dessutom rökfritt, vilket känns som en befrielse!Barens öppettider, endast fram till midnatt, känns dock inte så imponerande. Men längst in i lokalen, under en skylt med ordet ”privat”, leder en skranglig trappa ner till källaren och det som kan bli din fortsättning på kvällen! Efter 3,50 € i inträde är du inne i vad som förvisso bokstavligen är en underground-klubb, men som knappast är särskilt hemlig bland studenterna och hipster-kidsen i området. För framåt småtimmarna kan det bli ganska trångt i den lilla källarlokalen. Det är spartanskt – t o m med Neukölln-mått mätt – men stämningen är trevlig och ölen billig!

Ställets namn kommer från en östtysk tv-serie för barn, som fortfarande sänds i tysk TV och som fått lite av kultstatus. Herr Fuchs (Herr Räv) och Frau Elster (Fru Skata) är vänner till John Blund (das Sandmännchen). Den östtyska dockserien exporterades för övrigt till bl a Sverige där John Blund fick svensk röst av Lennart Swahn.

Herr Fuchs und Frau Elster.


VAD: Fuchs & Elster, hipp klubb/bar på Weserstraße
VAR: Weserstraße 207 (Neukölln). U Hermannplatz
NÄR: Baren: dagligen 12 – 24, klubben: torsdag – söndag från 24
PRISNIVÅ: Låg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar