Ambitionen med
restaurangen är att kombinera det klassiska franska köket med regionala
råvaror. Inte den mest originella inriktningen med andra ord… Men varför krångla
till det när det funkar? Den gode Kolja ser i alla fall ingen anledning till
det. Och därför är det heller ingen överraskning att man finner mer tradition
än nytänkande på tallrikarna här.
Går man hit på lunchen
kan man antingen välja en fast meny med 3 – 5 rätter (65 – 85 €) eller att beställa från á la carten. Väljer man det sistnämnda har man normalt ett
urval bestående av sex förrätter (á 15 €), fyra huvudrätter (á 18 €) och fyra
desserter (á 15 €) att fritt välja mellan. I sammanhanget känns det sistnämnda
som mest prisvärt och ger inte minst en del intressanta kombinationsmöjligheter! På köpet får man i regel en trevlig aptitretare och en helt fantastisk focaccia.
Aptitretare: tonfisktartar med korianderyoghurt och sojagelé. |
Variation på vaktel med sellerisallad. |
Grillad rostbiff på en bädd av spenat med pommes fondant. |
Tre sorters Valrhona med passionsfruktsglass och bär. |
Vinlistan är
imponerande. I ett fint utbud av framförallt tyska, österrikiska och franska
viner hittar man även en hel del intressanta champagner, bl a flera Krug och Dom Perignon från 70-talet!
Maten på Vau är riktigt
bra och stället förtjänar verkligen sin stjärna. Men i jämförelse med andra
gourmetrestauranger i Berlin känns det ändå som det fattas något här. Kanske är
det atmosfären eller möjligen servicen som inte riktigt når ända fram? I vilket
fall som helst finns det flera andra Michelinkrogar jag (ännu) hellre besöker.
Exempelvis Fischers Fritz på andra sidan torget!
VAD:
Vau, tradtionsrik stjärnkrog vid Gendarmenmarkt
VAR:
Jägerstraße 54/55 (Mitte). U
Hausvogteiplatz
NÄR:
Måndag – lördag 12 – 14:30 samt 19 – 22:30
PRISNIVÅ:
Hög
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar