Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 14 oktober 2012

Falafel Ufo


Lilla Falafel UfoKastanienallee är närmast en institution när vi pratar om arabisk snabbmat i Berlin. Eller borde åtminstone vara det, för gänget bakom stället har i olika konstellationer sålt falafel och annan arabisk mat här sedan 1976. Och hävdar åtminstone själva att de var först ut med att servera ”orientalisk” och libanesisk mat i Berlin! Mellan 1976 och 1986 höll de till i Europa-Center under namnet Zaim Snackbar, därefter på Kurfürstendamm (Zaim Restaurant) innan de år 2000 förstod att det var i en annan del av staden ”det händer” och flyttade hit till Kastanienallee. 2006 startade man även restaurangen Zaim Lounge i grannfastigheten.

Strunta i överreklamerade Babel lite längre bort på gatan och kom hit istället! Här hittar du bättre mat till lägre priser och dessutom trevligare personal.

Satsa på en Shawarma + Halloumi Platte om du är hungrig! Det innebär mycket kyckling, perfekt friterad halloumi och en rejäl laddning hummus.Så enkelt och så gott!

VAD: Falafel Ufo, arabisk snabbmat på hög nivå
VAR: Kastanienallee 15 (Prenzlauer Berg). U Eberswalder Straße
NÄR: Dagligen 11 – 24 (?)
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar