Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

torsdag 24 januari 2013

Morena Bar


Eller: Hi-fi, Wi-Fi och Mai Tai

Morena Bar är ett trevligt ställe mellan Görlitzer Bahnhof och Görlitzer Park med bra mat och dryck. Oavsett om man går hit för att äta frukost eller kommer senare på dygnet brukar man hitta något gott att stoppa i sig. Och de har dessutom en trevlig vana att spela bra musik!

På morgonen eller när man nu äter sin frukost – den serveras fram till 17:00 – kan man exempelvis få en grymt god äggröra med ost och skinka. Eller en Continental Frühstück med olika ostar, korvar och andra trevligheter. Även kaffet är bra, så det finns ingen anledning att tjura!

Grymt god äggröra med ost och skinka.

Continental Frühstück.


Missar man frukosten finns det så klart en räddning ändå. Deras hemlagade hamburgare, som finns i flera varianter, kan exempelvis rekommenderas! Som Serranoburgaren, med serranoskinka, parmesan, pinjenötter och aioli. En liten varning bör dock utfärdas för Halloumiburgaren, som ”bara” innehåller halloumi och inget kött (även om den är väldigt god)! Den medföljande pommes friten är hur som helst ett säkert kort.

Halloumiburgare.


Gratis internet är man snart bortskämd med överallt. Faktiskt – det pågår ett projekt som har som ambition att man ska kunna koppla upp sig trådlöst i hela Berlin! Men redan nu finns det lyckligtvis Wi-Fi på Morena.

Sena kvällar funkar stället mest som en bar, precis som namnet antyder. Deras Mai Tai är mycket bra!

VAD: Morena Bar, bra mat och goda drinkar
VAR: Wiener Straße 60 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof
NÄR: Dagligen 09 – 02
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar