Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

lördag 30 mars 2013

Primitiv


Primitiv är en mysig liten bar med gammaldags inredning och trevlig atmosfär på partygatan Simon-Dach-Straße. Personalen är internationell (för ungefär ett år sedan var det en svensk kille som brukade jobba här) och servicegraden varierar så klart, men de flesta är glada och trevliga.Baren har något av ett (påklistrat) ryskt tema. På drinklistan hittar man bl a många sorters absint och vodka. Och de är duktiga på att blanda drinkar! Deras caipirinha är exempelvis väldigt bra. En DJ brukar förhöja stämningen på helgerna och då och då har de cabaretkvällar (!) i den lilla lokalen, men dessa har jag tyvärr lyckats missa.

Periodvis kan här vara väldigt rökigt framåt småtimmarna (det är rökfritt till kl 21), men de har Wi-Fi och open end! Att prisnivån är låg jämfört med Sverige är så klart ingen överraskning, men tål att upprepas för den oinvigde! Bra drinkar runt sex euro – i skrivande stund inte mycket mer än en svensk femtilapp – går knappast att hitta där hemma. Vill man att det ska vara ännu billigare finns alltid Kptn A. Müller inom krypavstånd!

VAD: Primitiv, bra bar med låga priser och vänlig atmosfär
VAR: Simon-Dach-Straße 28 (Friedrichshain). S/U Warschauer Straße
NÄR: Dagligen, från 15. Open end, men på söndagar stänger de runt midnatt.
PRISNIVÅ: Låg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar