Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 12 maj 2013

Brunch på Morgenland


Morgenland, ett litet stenkast från Görlitzer Bahnhof, är som allt för många andra ställen en märklig hybrid av café, restaurang och bar. Och med en inriktning inspirerad av allt för många kök, i det här fallet bl a Medelhavet, Mellanöstern och Österrike. Men det finns en riktigt bra anledning att ta sig hit. För varje lördag och söndag mellan 10 och 16 dukar de fram en fantastisk brunch! Dessvärre är den ingen hemlighet, så var beredd på att få trängas!Bland höjdpunkterna på den fräscha buffén kan nämnas en god äggröra, fantastiska fyllda champinjoner, grym lufttorkad skinka, gudomlig mozzarella och andra fina ostar, pannkakor, KaiserschmarrnAndra plus är wifi, trevlig personal och gott kaffe. Och det fortsatt låga priset! De har visserligen höjt från 9,50 till 9,90 pengar, men med tanke på vad man får och hur det smakar är det rena kapet!

Alltså: boka bord (tel 030-611 32 91) eller var här 10:00 när de öppnar! Annars är alltid Rote Harfe, ett par kvarter västerut, en bra plan B!

VAD: Morgenland, bra brunch på lördagar och söndagar
VAR: Skalitzer Straße 35 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof
NÄR: Måndag – fredag 09 – 01, lördag – söndag från 10
PRISNIVÅ: Låg – mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar