Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

onsdag 20 november 2013

Five Elephant


Five ElephantReichenberger Straße har blivit något av att favoritcafé det senaste året! Stället, som öppnade i december 2010, är egentligen en kombination av mikrorosteri, bageri och café. Och som mikrorosteri strävar de efter att kunna erbjuda det bästa kaffet samtidigt som de tar ett såväl socialt som ekologiskt ansvar.Det de serverar är ett fantastiskt egenrostat och ekologiskt kaffe! Och som om inte det vore nog har de även en magisk hembakad cheesecake. Kanske Berlins bästa! Gratis wifi får man också om man tar sig hit.De stora träden längs gatan ger skön skugga under varma sommardagar. Tyvärr dröjer det ett tag innan man behöver bekymra sig om det igen… Termometern i Kreuzberg visar i skrivande stund på tre grader! Så bara för det avslutar jag med en bild från i somras:VAD: Five Elephant, café med det bästa kaffet i Kreuzberg
VAR: Reichenberger Straße 101 (Kreuzberg). U Görlitzer Bahnhof / Schlesisches Tor
NÄR: Måndag-fredag 8:30-19, lördag-söndag 10-19
PRISNIVÅ: Mellan

4 kommentarer:

  1. Å vad glad jag är att jag hittade till din blogg! Så inspirerande!! Fick massor av bra tips till min egen reseblogg! Tack!! Jag vill åka till Berlin NU!!

    SvaraRadera
  2. Hyrde lägenhet ovanför dem förra sommaren och det var så mysigt att vakna upp till doften av nyrostat kaffe och nybakat. Satt där ofta under träden den sommaren. Cheesecaken är magisk! :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Förstår det. Förförande dofter! :)

    SvaraRadera