Igår blev det lunch på Dos Palillos i Mitte. Det är en modern spansk tapasrestaurang med asiatisk (!) mat.
Systerrestaurangen, med samma namn, i Barcelona har en stjärna i Guide Michelin
och man har tveklöst fina ambitioner även här i Berlin! Bakom restaurangen står
bl a Albert Raurich, som tidigare
arbetade som chefskock på El Bulli. Miljön är enkel och avskalad – det är ingen
tvekan om att fokus ligger på mat och dryck! Det är dessutom öppet mellan köket och
matsalen och väljer man att sitta längs det långa bordet har man en fin utsikt
över kockarnas arbete.
De hade en lunchmeny där
man fick fyra (små) rätter och ett glas vin för 25 €, men jag valde att sätta
samman min egen meny istället. Och tog en öl – Firestone Pale 31 – trots att
vinlistan såg spännande ut!
Först beställde jag in en
rispappersrulle med friterat kycklingskinn och grönsaker. Den lilla
anrättningen var ett riktigt konstverk och det bar nästan emot att sätta
tänderna i den – men ner skulle den så klart! Den var mycket god och
en bra start på måltiden:
Därefter pankofriterad
avokado med yuzu. Så genialt enkelt och så fantastiskt gott!
Sedan yakitori, jättegoda träkolsgrillade
kycklingspett med mild sås och snälla kryddor:
Till dessert valde jag dorayaki, en liten japansk pannkaka med
yuzumarmelad i mitten. God, men citrusfyllningen var något för bitter när man hoppades på något sött.
Det blir dessvärre inga
överraskningar. Och man hade utan tvekan fått ner ett par rätter till, för det
här är både gott och smått!
VAD:
Dos Palillos, asiatisk finmat i spansk tappning
VAR:
Rosenthaler Straße 53 (Mitte). U
Weinmeisterstraße / S Hackescher
Markt
NÄR:
Tisdag-lördag 19-24 samt lördag 12:30-15
PRISNIVÅ:
Mellan-hög
Det såg ju inte helt fel ut!
SvaraRadera