Min blogg och din guide till Berlin. Här skriver jag om mina upplevelser i Berlin, om restauranger, barer, caféer och annat som är värt att uppmärksamma. I denna charmiga, festliga, dekadenta, underbara stad!

söndag 28 december 2014

Söndagsbrunch på Van Loon

Förra söndagen blev det brunch på Van Loon. Det är ett gammal holländskt fraktfartyg som byggts om till restaurang och som ligger för ankar vid Landwehrkanals södra strand i Kreuzberg.Varje söndag, från 10 till 15, dukar de fram en jättefin brunchbuffé för 17,50 €. Det är klart dyrare än genomsnittet här i Berlin, men med tanke på vad man får tycker jag inte det känns särskilt dyrt. Det är en uppsjö (!) av både varma och kalla rätter med en hel del ovanliga inslag, som en trevlig svampstuvning, fläskfilé, en grym quiche lorraine och flera sorters fisk. Man kan även à la femstjärnig hotellfrukost beställa valfri äggrätt, så som omelett, äggröra, stekta ägg eller våfflor, från någon av kockarna och bara det är tveklöst värt några extra euro! Utöver det bjuds man på en trevlig miljö som lätt skapar en uppsluppen stämning.

På andra sidan kanalen, kring U-Bahnhof Prinzenstraße är det allt annat än idylliskt. Men området här, där båten ligger, och österut bort mot Graefekiez är bland de trevligaste delarna i hela Berlin, framförallt under sommarhalvåret. Då kan man med fördel även sitta och äta uppe på skeppets däck!Vill man hellre åka längs kanalen när man äter sin brunch eller middag erbjuder systerfartygen Philippa och Josephine just detta. Se deras hemsida (länk nedan) för ytterligare information!

VAD: Van Loon, restaurangbåt i kanalen
VAR: Carl-Herz-Ufer 5 (Kreuzberg). U Prinzenstraße
NÄR: Dagligen, 9-1 (köket stänger 23); frukost 9-15
PRISNIVÅ: Mellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar